Teegärten

Hayashi Kirishima

Hayashi Kirishima - Mizudashi Masters

Traditional Cultivation

In harmony with nature

At the foot of the picturesque Kirishima Mountains lies a place where tea is not only grown, but lived: the Hayashi family tea garden. Founded in 1897, this tea garden is more than just a plantation; it is the heart of a family that has perfected the art of tea cultivation over generations.

The Hayashi family tea field.

Perfection in Tea Cultivation

Shutaro Hayashi, a member of the fifth generation, continues the legacy with a mix of tradition and innovation. The story begins with his father Osamu's decision to turn away from pesticides and return to organic farming. This philosophy of respecting nature forms the basis for the unique quality of their teas.

Hayashi family on their tea field.

A tea garden full of diversity

The Hayashi family tea garden is characterized by an impressive variety of tea bush varieties, including Asatsuyu, Yabukita, Kanaya Midori and Zairaishu. This diversity enables a diverse range of teas, ranging from the natural sweetness of Asatsuyu to the complex flavors of Zairaishu grown from seed.

The short distances from harvest to processing allow the freshness and purity of each leaf to be preserved. By combining traditional methods with Shutaro Hayashi's scientifically based approach, teas are created that are appreciated both in Japan and internationally.

The tea field of the Hayashi family from Kirishima. Information about the teas is displayed in the lower part of the picture.

Eine lila Grafik von einem Reagenzglas.

Tested

Eine Grafik, welche ausdrückt, dass ein Produkt pestizidfrei ist.

pesticide-free

Ein Logo, welches ausdrückt, dass etwas 100% Bio ist.

organically certified

Eine Grafik von Japan in Lila

Premium

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Small overview of varieties: Ideal tea drinking times & more

The tea garden offers a wide range of teas, from morning caffeine kicks to evening relaxation aids. Here are some highlights:

Caffeine-rich morning teas:

Morning-lunch teas:

Afternoon-Evening Teas:

Perfect for Mizudashi:

Miumori Mizucha , Kabusecha, Sencha, Gyokuro, Koucha

Premium Matcha powder:

Nomikoto Matcha

Tip:

Miumori Matcha (comes from a good friend of Shutaro, also from Kirishima and is a personal Matcha recommendation from Shutaro Hayashi)

In einem Kreis befindet sich links Matchapulver, welches strahlend aber auch tiefgrün ist. Die Rechte Kreishälfte besteht aus dem fein aufgeschlagenen Matchapulver, welches auch tiefgrün und hell strahlend ist. Man sieht feine kleine Luftbläßchen im aufgeschlagenen Matchapulver. Es ist vor einem weißen Hintergrund freigestellt.

Matcha
Miumori

Ein Kreis bestehend aus 2 Hälften mit transparentem Hintergrund. Auf der linken Hälfte ist das Tiefgrüne Blattgut und auf der rechten der strahlend grüne Aufguss zu sehen.

Gyokuro
Tennen

Ein Kreis bestehend aus 2 Hälften. Links ist das Blattgut des Asanomi Kabusecha und rechts der Aufguss zu sehen.

Kabusecha
Asanomi

Ein Kreis bestehend aus 2 Hälften. Auf der linken Seite ist das Blattgut des Miumori Koucha der Familie Hayashi aus Kirishima zu sehen und rechts der intensiv rote Aufguss.

Koucha
Miumori

The black tea Miumori in the hand of a tea farmer from the Hayashi family

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