Teegärten

Watanabe Yakushima

Watanabe Yakushima - Mizudashi Masters

Unique nature meets modern organic creations

The Watanabe family lives for tea - a passion that they live out on the picturesque island of Yakushima. Keita Watanabe, the new head of the family, combines old traditions with innovative methods to create organic tea of ​​the finest quality. The focus is on harmony with nature. Together with his family, he boldly explores new cultivation methods and creates distinctive types of tea.

Keita Watanabe in front of his tea field.

A Journey Through Time

The Watanabes' journey began nine years ago when they swapped the hectic atmosphere of Tokyo for the quiet, idyllic island of Yakushima. He discovered his love of growing tea on his father Mankichi's tea plantation. Once a city dweller, Keita gradually transformed into a dedicated tea farmer, introducing innovative ideas such as shizen saibai (fertilizing with brewing residues) to make cultivation more natural and sustainable. His experiments range from black tea to white tea, and each new venture is a tribute to Yakushima's beautiful nature. With the support of his family, including his father Mankichi, Keita is constantly developing new types of tea and cultivation methods that enrich the island's tea culture and reflect the uniqueness of the local nature in the taste of the tea.

Keita Watanabe and his wife with an award on their tea field.

The beautiful tea garden

Offers a variety of authentic teas & cultivars

The rare Asatsuyu cultivar in organic cultivation, Kanaya Midori, Yutaka Midori and many more.

Authentic varieties such as Genmaicha , Kabusecha , different black teas and a special lightly roasted Hojicha made from shaded leaves.

The Watanabe family tea garden with information about the teas displayed.

Eine lila Grafik von einem Reagenzglas.

Tested

Eine Grafik, welche ausdrückt, dass ein Produkt pestizidfrei ist.

pesticide-free

Ein Logo, welches ausdrückt, dass etwas 100% Bio ist.

organically certified

Eine Grafik von Japan in Lila.

Premium

The leaves of the Watanabe Koucha are in a large bowl. On a tray next to it are tea bowls with the infusion of black tea.

Small overview of varieties

Ideal Tea Drinking Times & More

Caffeine-rich morning teas:

Morning-lunch teas:

Afternoon-Evening Teas:

Perfect for Mizudashi:

Asanoyu, Koucha, Kou-Un Hojicha

Ein perfekt ausgeschnittener Kreis vor einem weißen Hintergrund. Links ist das Blattgut im Kreis zu sehen und rechts der Aufguss.

Tokujou Kabusecha Asanoyu

Ein Kreis bestehend aus 2 Hälften mit transparentem Hintergrund. Auf der linken Hälfte ist das dunkelgrüne Blattgut mit dem gerösteten Reis, und auf der rechten der gelbliche Aufguss zu sehen.

Genmaicha
Watanabe

In einem Kreis sieht man auf der linken Hälfte das Blattgut des schwarzen Tees und auf der rechten Hälfte den orang-bräunlichen Aufguss des schwarzen Tees. Es wurde vor einem weissen Hintergrund freigestellt.

Koucha
Gin-Kei

Ein Kreis bestehend aus 2 Hälften mit transparentem Hintergrund. Auf der linken Hälfte ist das geröstete, hellbraune Blattgut und auf der rechten der braune Aufguss zu sehen.

Hojicha
Kou-Un

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